Δοκιμάσατε ποτέ να ζωγραφίσετε τις επιθυμίες σας;

Να τους δώσετε χρώμα και σχήμα; Να προσπαθήσετε να τις πραγματοποιήσετε, να είναι αναγνωρίσιμες, μα κυρίως χρήσιμες για τους άλλους; Να ξεπερνούν τις δυσκολίες του «καιρού» και να αφήνουν μία γεύση ικανοποίησης σε όσους τις ακολουθούν; Να ακούν με ενδιαφέρον τον ήχο που μεταδίδει τη γνώση και την εμπειρία αναγνωρισμένων συναδέλφων; Να ακουμπούν σε αυτή τη γνώση για να τους χρησιμεύσει στην καθημερινή πρακτική τους; Να ευχαριστιούνται όλες οι αισθήσεις σας;

Αυτό προσπαθούμε όλοι εμείς, που πριν από 13 χρόνια ξεκινήσαμε από την πηγαία ανάγκη να συμμετέχουμε στο επιστημονικό έργο της κοινότητας της Εντατικής Θεραπείας.

Σας καλούμε, λοιπόν, και φέτος να ζωγραφίσετε μαζί μας.


Σμχος (ΥΙ) Γ. Ανθόπουλος

Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος
Διευθυντής Μ.Ε.Θ. 251 ΓΝΑ
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής


Video και Παρουσιάσεις


14ο Συμπόσιο του 2016

13ο Συμπόσιο του 2015

12ο Συμπόσιο του 2014

11ο Συμπόσιο του 2013

10ο Συμπόσιο του 2012

9ο Συμπόσιο του 2011

8ο Συμπόσιο του 2010
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε «Φωτιά! Να το μέγα χρέος μας σήμερα, μέσα σε τόσο ανήθικο και ανέλπιδο χάος», φωτιά πνευματική γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιπαλέψουμε τις σημερινές συνθήκες κρίσεις και παρακμής!

Σε τέτοιες συνθήκες λοιπόν, για μια ακόμη χρονιά, στεκόμαστε όρθιοι και αντιστεκόμαστε, διοργανώνοντας το 14ο Συμπόσιό μας, που όπως και πέρυσι είναι χωρισμένο σε δύο θεματικές ενότητες.

Στην πρώτη θα συζητήσουμε για τη διατροφή στη ΜΕΘ, μια παραγνωρισμένη, δυστυχώς, θεραπευτική αξία, ενώ στη δεύτερη θα ψηλαφήσουμε τα νευρολογικά νοσήματα στο περιβάλλον της ΜΕΘ, τα οποία τείνουν να αυξάνονται με την πάροδο των ετών και την αύξηση της ηλικίας του πληθυσμού.

Ο Καζαντζάκης λέει επίσης «Αν είσαι σοφός, πολέμα στο κρανίο, σκότωνε τις ιδέες, δημιούργα καινούργιες». Σας καλώ, λοιπόν, όλους να έρθετε στο Συμπόσιό μας για να σκοτώσουμε πολλές από τις ιδέες που φωλιάζουν στο νου μας, από τις παλαιότερες γνώσεις που όλοι μας κουβαλάμε και να δημιουργήσουμε νέες πιο απλόχωρες και ικανές να μας συντροφεύουν στην καθημερινή μας μάχη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας!

Δρ. Σταύρος Π. Αλοϊζος
Γενικός Αρχίατρος
Παθολόγος - Εντατικολόγος
Διευθυντής ΜΕΘ Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής

Διαβάστε on-line...

eposters