Αγαπημένοι Συνοδοιπόροι,

Η δική σας αφοσίωση στην προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια μου δίνει δύναμη ώστε να διατηρώ το θεσμό του Συμποσίου Εντατικής Ιατρικής Ενόπλων Δυνάμεων ζωντανό, διοργανώνοντας το 13ο κατά σειρά συνέδριο.

Οι ετήσιες συναντήσεις μας, όπως και η καθημερινή μου παρουσία στο χώρο της Εντατικής αποτελούν συνιστώσες για εποικοδομητικές συνομιλίες και προσωπικές αναζητήσεις γύρω από την ίδια τη ζωή.

Τι είναι η ζωή μας; Μια περιπέτεια που διανθίζεται από τις ανθρώπινες σχέσεις. Τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και εκείνες στο χώρο της εργασίας μας, εκεί που αφιερώνουμε τον περισσότερο χρόνο μας. Η είσοδος στην περιπέτεια είναι η πόρτα της Εντατικής που σε ξεχωρίζει από τον κόσμο που αγωνιά! Το πρόσωπο μας είναι καθρέπτης για τον κόσμο που με ένα μας χαμόγελο μπορεί να ανοίξει η ψυχή τους. Μα σε ορισμένες από αυτές τις ψυχές μαζεύονται σύννεφα, που φέρνουν δυσπιστία και αμφιβολίες. Να, που η περιπέτεια γίνεται αγωνία και εσύ.. εσύ να μην έχεις τον έλεγχο και ο κόσμος να καταρρέει γύρω σου, τη στιγμή που ψάχνεις να βρεις τι δεν έκανες σωστά.

Όλες αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν φέτος στο πρόγραμμα του Συμποσίου: διαφωνίες και αντιγνωμίες νομικές και χειρουργικές και μάλιστα σε μια εποχή που ενοχοποιούνται όλα σε ένα σύστημα υγείας και μια κοινωνία που υποφέρει και προσπαθεί να ισορροπήσει, στριμώχνοντας τις ελπίδες σε μια γωνιά.

Σας περιμένουμε όλοι εμείς όλους εσάς.

O Πρόεδρος  της  Οργανωτικής Επιτροπής

Γ. Ανθόπουλος

Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος
Διευθυντής ΜΕΘ 251 ΓΝΑ


Video και Παρουσιάσεις

 
11ο Συμπόσιο του 2013

10ο Συμπόσιο του 2012

9ο Συμπόσιο του 2011

8ο Συμπόσιο του 2010
Δοκιμάσατε ποτέ να ζωγραφίσετε τις επιθυμίες σας;

Να τους δώσετε χρώμα και σχήμα; Να προσπαθήσετε να τις πραγματοποιήσετε, να είναι αναγνωρίσιμες, μα κυρίως χρήσιμες για τους άλλους; Να ξεπερνούν τις δυσκολίες του "καιρού" και να αφήνουν μία γεύση ικανοποίησης σε όσους τις ακολουθούν; Να ακούν με ενδιαφέρον τον ήχο που μεταδίδει τη γνώση και την εμπειρία αναγνωρισμένων συναδέλφων; Να ακουμπούν σε αυτή τη γνώση για να τους χρησιμεύσει στην καθημερινή πρακτική τους; Να ευχαριστιούνται όλες οι αισθήσεις σας;

Αυτό προσπαθούμε όλοι εμείς, που πριν από 13 χρόνια ξεκινήσαμε από την πηγαία ανάγκη να συμμετέχουμε στο επιστημονικό έργο της κοινότητας της Εντατικής Θεραπείας.

Σας καλούμε, λοιπόν, και φέτος να ζωγραφίσετε μαζί μας.


Σμχος (ΥΙ) Γ. Ανθόπουλος

Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος
Διευθυντής Μ.Ε.Θ. 251 ΓΝΑ
Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής


Video και Παρουσιάσεις

 
13ο Συμπόσιο του 2015

12ο Συμπόσιο του 2014

11ο Συμπόσιο του 2013

10ο Συμπόσιο του 2012

9ο Συμπόσιο του 2011

8ο Συμπόσιο του 2010